Gemeenten

Global Talk heeft een ruim aanbod van tolken en cultuurspecialisten met kennis en ervaring binnen gemeenten.

Direct een tolk aan de lijn? Bel nu! Wat kost het?Bereken wat een tolk kostBel de tolkentelefoon
088 2555222
Hoe werkt het?

Gemeenten hebben steeds meer te maken met anderstaligen. Of het nu gaat om nieuwkomers die werken aan hun inburgering, arbeidsmigranten uit bijvoorbeeld Oost-Europa of grote allochtone gemeenschappen binnen de gemeentegrenzen. De inzet van een tolk zorgt voor duidelijkheid en wederzijds begrip zodat gemeenten hun taken op een goede manier kunnen uitvoeren. Global Talk ondersteunt 330 gemeenten op allerlei gebieden.

Tolken voor gemeenten is een specialisatie binnen Global Talk. Hoe leg je bijvoorbeeld in het Tygrinia uit wat participatie betekent? Wat houdt de Nieuwe Wet Inburgering (NWI) in? In samenwerking met onze gemeentelijke klanten, ondersteunen we tolken om te werken aan deze specialisatie. Zo bieden we om te beginnen via de Global Talk Talent Academy een training Burgerzaken aan zodat tolken bekend zijn met gemeentelijke terminologie. Ook kunnen ze via de Talent Academy een cursus volgen die alles vertelt over de NWI.

Een tolk via Global Talk beschikt over het juiste taalniveau, kennis van de gemeentelijke terminologie én is objectief. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de zelf meegebrachte tolk. Want als er gevoelige of persoonlijke onderwerpen besproken moeten worden, lukt het vaak niet om deze informatie op de juiste manier over te brengen.

“Understanding is everything” is het motto van Global Talk. We denken graag met je mee hoe we kunnen zorgen voor meer begrip. Begrip van de taal in alle denkbare situaties. Hulp bij de brede intake van nieuwkomers in het kader van de NWI of de ondersteuning van diverse afdelingen met een app waardoor ze altijd een tolk op zak hebben.

Daarbij is begrip voor de cultuur cruciaal. Immers tussen wat iemand zegt en wat iemand bedoelt kan een wereld van verschil zitten. Global Talk biedt cultuur workshops en lezingen om ambtenaren meer inzicht te geven in andere culturen. Als expert in taal en cultuur zijn we nieuwsgierig naar je vragen en vinden we altijd een oplossing.

Waarom Global Talk? 

24 uur per dag, 7 dagen per week

Meer dan 44 jaar ervaring in tolkdiensten

Tolkentelefoon: binnen 1 minuut een tolk aan de lijn

Professionele en gespecialiseerde tolken

Beëdigde tolken en vertalers (Rbtv)

Onze tolken werken volgens gedragscode

Ook inzetbaar bij cultuurvraagstukken

Bekijk hoe een tolk aanvragen precies werkt!

Hoe werkt de tolkentelefoon?

Wij werken voor

Veelgestelde vragen over de Tolkentelefoon