Gemeenten

Wij helpen meer dan 300 gemeenten om taal- en cultuurbarrières weg te nemen. Bekijk vooral onze cultuurbrochure of de TalkNow!-app die door veel gemeenten wordt gebruikt.

Direct een tolk aan de lijn? Bel nu! Wat kost het?Bereken wat een tolk kostBel de tolkentelefoon
088 2555222
Hoe werkt het?

Onze diensten voor gemeenten

TolkentelefoonConference callCultuurspecialisten

Waarom Global Talk?

  • 300+ gemeenten als klant en 44 jaarervaring
  • Kennispartner Nieuwe Wet inburgering
  • Cultuurexpert voor alle vraagstukken

Gemeenten hebben steeds meer te maken met anderstaligen. Of het nu gaat om nieuwkomers die werken aan hun inburgering, arbeidsmigranten uit bijvoorbeeld Oost-Europa of grote allochtone gemeenschappen binnen de gemeentegrenzen. De inzet van een tolk zorgt voor duidelijkheid en wederzijds begrip zodat gemeenten hun taken op een goede manier kunnen uitvoeren. Global Talk ondersteunt 330 gemeenten op allerlei gebieden.

Tolken voor gemeenten is een specialisatie binnen Global Talk. Hoe leg je bijvoorbeeld in het Tygrinia uit wat participatie betekent? Wat houdt de Nieuwe Wet Inburgering (NWI) in? In samenwerking met onze gemeentelijke klanten, ondersteunen we tolken om te werken aan deze specialisatie. Zo bieden we om te beginnen via de Global Talk Academy een training Burgerzaken aan zodat tolken bekend zijn met gemeentelijke terminologie. Ook kunnen ze via de  Academy een cursus volgen die alles vertelt over de NWI.

Een tolk via Global Talk beschikt over het juiste taalniveau, kennis van de gemeentelijke terminologie én is objectief. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de zelf meegebrachte tolk. Want als er gevoelige of persoonlijke onderwerpen besproken moeten worden, lukt het vaak niet om deze informatie op de juiste manier over te brengen.

“Understanding is everything” is het motto van Global Talk. We denken graag met je mee hoe we kunnen zorgen voor meer begrip. Begrip van de taal in alle denkbare situaties. Hulp bij de brede intake van nieuwkomers in het kader van de NWI of de ondersteuning van diverse afdelingen met de TalkNow App waardoor je altijd een tolk op zak hebt. Verderop leggen we de app uit.

Daarbij is begrip voor de cultuur cruciaal. Immers tussen wat iemand zegt en wat iemand bedoelt kan een wereld van verschil zitten. Global Talk biedt cultuur workshops en lezingen om ambtenaren meer inzicht te geven in andere culturen. Als expert in taal en cultuur zijn we benieuwd naar je vragen en vinden we altijd een oplossing.

Heb je in je werk bij de gemeente te maken met cliënten uit andere culturen?
Ontstaat er regelmatig ruis door culturele misverstanden?
De cultuurspecialisten van Global Talk helpen je graag om cultuurbarrières uit de weg te ruimen. Ontdek het verschil tussen elkaar verstaan en elkaar begrijpen. Meer weten? Download hier onze cultuur brochure.

Cultuurbrochure

TalkNow! App

In gesprek blijven

De beperkende maatregelen van Corona leveren naast frustraties, ook creatieve oplossingen op. Global Talk heeft samen met opdrachtgevers uit de zorg en gemeenten een app ontwikkeld waarmee je met anderstalige nieuwkomers in gesprek blijft. ook op afstand. Dit is de TalkNow! App.
Hoe het werkt, waarom het sneller is en met hoeveel mensen je tegelijk kunt praten? Leggen we je uit.

Direct een tolk

Met de TalkNow! App vraag je sneller een tolk aan. Je kiest de taal, de duur van het gesprek en je hebt direct de tolk aan de lijn. Nu zonder tussenkomst van een callcenter. Wachttijden zijn er niet meer.

Conference call met tolk

De optie voor conference call is ideaal als je met meerdere anderstalige nieuwkomers of gesprekspartners moet overleggen. Je hebt drie extra telefoonlijnen naast jezelf en de tolk. Gesprekken vanaf verschillende locaties met anderstaligen en gesprekspartners zijn simpel geregeld.

Progressive web app

Er wordt gebruik gemaakt van een progressive web app (PWA), waardoor de app direct vanaf de website geïnstalleerd wordt. Dit is een veilige en snelle manier om de app op je telefoon te krijgen.

 

Hoe werkt het?

  • Je installeert de TalkNow! App op je mobiele telefoon met de uitleg van Global Talk.
  • Je ontvangt een aparte mail met je inloggegevens en het verzoek om een wachtwoord aan te maken.
  • Deze inloggegevens zijn gekoppeld aan de klantgegevens die bij Global Talk bekend zijn.
  • Nadat je een wachtwoord hebt aangemaakt kun je inloggen en direct een tolk aanvragen met de app.
  • De activatielink is vijf dagen geldig.

Let op: Kan je het wachtwoord niet meer activeren? Stuur een mail naar backoffice@globaltalk.nl.

Wist je dat?

Met de inloggegevens van de TalkNow! App kan je ook inloggen op www.tasnet.nl voor reservering van telefonische of persoonlijke tolkdiensten.

Hoe dat werkt lees je hier.

Waarom Global Talk? 

24 uur per dag, 7 dagen per week

Meer dan 44 jaar ervaring in tolkdiensten

Tolkentelefoon: binnen 1 minuut een tolk aan de lijn

Professionele en gespecialiseerde tolken

Beëdigde tolken en vertalers (Rbtv)

Onze tolken werken volgens gedragscode

Ook inzetbaar bij cultuurvraagstukken

Bekijk hoe een tolk aanvragen precies werkt!

Hoe werkt de tolkentelefoon?

Wij werken onder andere voor

Veelgestelde vragen over de Tolkentelefoon