Global Talk Impact

Samen in actie om taal- en cultuurbarrières op te lossen

 

Impact

Understanding is everything, ook als iemand daar de middelen niet voor heeft

Wij vinden dat ieder mens, waar ter wereld iemand ook vandaan komt, de kans moet krijgen om iets te begrijpen en begrepen te worden. Daar maken we ons iedere dag hard voor.

Wat we doen

Global Talk Impact zet zich op verschillende manier in. Van het delen van onze kennis en ons netwerk tot aan het inzetten van arbeidsuren van onze enthousiaste collega’s. We hanteren een aantal criteria waaraan initiatieven moeten voldoen:

  • Het draagt bij aan de missie van Global Talk: Iedereen moet de kans krijgen om te begrijpen en begrepen te worden ook als iemand daar de middelen niet voor heeft. Het doel van Impact is juist die mensen te ondersteunen en zo het taal-en/of cultuurprobleem te verlichten of op te lossen.
  • Door deze initiatieven te (onder)steunen maken we (samen) grote en positieve impact bij veel anderstaligen.
  • Het initiatief heeft geen winstoogmerk en/of commercieel doel.
  • Global Talk houdt zich niet bezig met politieke en religieuze initiatieven en neemt op deze punten ook geen stelling in. Verzoeken die te maken hebben met deze punten worden niet behandeld.

Hulp nodig bij een idee of initiatief? Klik hier!

Waar zijn we nu mee bezig zijn: Global Talk Impact kinderboekenactie

Met dit project komen we in actie om de taalontwikkeling van anderstalige kinderen te ondersteunen. Lezen en voorlezen is dé manier voor kinderen om de Nederlandse woordenschat uit te breiden en het taalgevoel te ontwikkelen. Voor anderstalige kinderen is lezen en voorgelezen worden niet altijd vanzelfsprekend.

Daarom gaan we in 2024 boeken boxen uitdelen aan instanties waar veel anderstalige kinderen komen of verblijven. In deze boxen zitten acht prentenboeken en wij hebben ervoor gezorgd dat ieder kind ze kan begrijpen in de eigen taal. De boekjes zijn voorzien van een speciale QR-code. Bij het scannen van deze code worden ze naar de vertaling gelinkt en wordt het boek in de eigen taal voorgelezen. Met dit project streven we ernaar duizenden kinderen aan het lezen te krijgen.

Het team

Het team Global Talk Impact bestaat uit één medewerker van diverse afdelingen van Global Talk. Zo komen kennis en diverse vaardigheden samen in een zeer gemotiveerd team om veel impact te maken.

Maud Koershuis – Operations | Martina Caliskan – Sales | Inge van Vliet – Marketing | Anita Meijer – Resources