Tolk voor jouw examen bij het CBR

Heb je binnenkort een theorie-examen? Schakel een tolk in via Global Talk!

Vraag direct aan Click for English

Tolk bij het CBR-examen

Wanneer je de Nederlandse taal niet of niet volledig beheerst is het bij het CBR mogelijk om theorie-examen te doen met een tolk. Global Talk werkt samen met het CBR en levert hiervoor tolken in meer dan 200 talen. Op deze pagina vind je alle informatie over CBR-examens met een tolk en kun je direct een tolk aanvragen voor jouw examen.  

CBR-examen met een tolk

Een taalbarrière kan voor problemen zorgen bij het behalen van je rijbewijs. Gelukkig bieden tolken de oplossing. Met een tolk nemen we de taalbarrière weg, waardoor je zonder zorgen het examen af kunt leggen. Het theorie-examen met een tolk werkt anders dan een regulier theorie-examen. Je zit tijdens het examen samen met een medewerker van het CBR en de tolk in één ruimte. Er zijn geen andere kandidaten bij aanwezig. De inhoud van de vragen is hetzelfde als bij het standaard theorie-examen. 

Hoe gaat een theorie-examen met een tolk precies in zijn werk? De medewerker van het CBR leest de vragen en antwoordmogelijkheden voor. De tolk vertaalt deze en jij voert vervolgens de antwoorden zelf in op het computerscherm. Je krijgt hiervoor meer tijd dan gebruikelijk, zodat je in alle rust de vragen kunt beantwoorden en zodat de tolk ruim de tijd heeft alles goed te vertalen. In totaal krijg je 45 minuten de tijd om het examen af te ronden. Dat is vijftien minuten meer dan bij een regulier examen.  

Woorden die niet worden vertaald

Voordat je het examen af gaat leggen met een tolk, is het goed om te weten dat niet alle woorden worden vertaald. In het Engelstalig theorie-examen worden termen gebruikt die verankerd zijn in de Nederlandse wetgeving. Deze worden tijdens het examen niet vertaald en zijn in het Nederlands te zien en te horen. Ook is er een lijst met specifieke Engelse termen waarvan het CBR verwacht dat de kandidaat deze woorden kent. De lijst met termen die tijdens het examen niet worden vertaald is hier te vinden (zie hoofdstuk 5 voor de woordenlijst).

Hoe reserveer je een tolk?

Een tolk voor je theorie-examen regel je eenvoudig en snel online bij Global Talk via portal voor het CBR. Goed om te weten is dat je eerst het examen reserveert bij het CBR en daarna pas de tolk. De tolk moet je minimaal 12 dagen voor je examen reserveren. Op die manier ben je er zeker van dat er een tolk beschikbaar is. De kosten voor de tolk betaal je vervolgens rechtstreeks aan Global Talk. Dit hoeft dus niet via het CBR.

Een tolk nodig voor je theorie-examen?

Klik hier om te reserveren

Kosten tolk bij examen

De kosten voor een tolk bij het theorie-examen bedragen 226,- euro inclusief BTW. Dit is een vaste prijs die in samenspraak met het CBR is vastgesteld. Deze kosten betaal je rechtsreeks aan Global Talk.  

Tolk via Global Talk

Bij Global Talk zetten we ons dagelijks in om taal- en cultuurbarrières weg te nemen. Wij vinden dat iedereen, waar iemand ter wereld ook vandaan komt, het recht heeft om te begrijpen en begrepen te worden. Dat doen wij met ruim 2000 zeer ervaren en gespecialiseerde tolken in meer dan 200 talen. Bij Global Talk weet je zeker dat er altijd een tolk beschikbaar is in de benodigde taal. Wanneer je een tolk aanvraagt bij Global Talk kun je ontspannen en zorgeloos toewerken naar je theorie-examen en kun je je volledig richten op het behalen van je rijbewijs. 

Direct aanvragen

Staat jouw theorie-examen binnenkort op de planning? Reserveer dan vandaag nog makkelijk en snel een tolk bij Global Talk. Aanvragen kan online via onderstaande button. Vul hierbij de taal waarin jij een tolk nodig hebt, de CBR-locatie, om welk theorie-examen het gaat, het tijdstip en je kandidaatsnummer (deze vind je in de e-mail van het CBR) in en je bent ready to go. Het enige dat je daarna nog hoeft te doen is je persoonsgegevens invullen en betalen. Hiermee is jouw tolk binnen een paar klikken geregeld en kun jij je focussen op het behalen van je rijbewijs!  

Reserveer hier je CBR-tolk

Waarom Global Talk?

24 uur per dag, 7 dagen per week

Tolkentelefoon: binnen 1 minuut een tolk aan de lijn

Professionele en gespecialiseerde tolken

Beëdigde tolken en vertalers (Rbtv)

Onze tolken werken volgens gedragscode

Ook inzetbaar bij cultuurvraagstukken

Meer dan 45 jaar ervaring in tolkdiensten