Onze tolkentelefoon is al 44 jaar een begrip in Nederland. Je kunt kiezen uit twee verschillende tolkdiensten per telefoon: direct of via reservering.

Direct een tolk?

Direct een tolk per telefoon is de snelste oplossing. Dit bespaart tijd, moeite en geld. Met één telefoontje is de tolk geregeld en heb je binnen enkele seconden een professionele tolk aan de lijn in elke gewenste taal, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Bel direct naar: 088 2555222

Tolk reserveren?

Als je niets aan het toeval wilt overlaten in verband met schaarse talen, dan kan je gebruik maken van een reservering vooraf.

Als je belt voor een reservering, houd dan de volgende informatie bij de hand:

 • Naam van degene die het gesprek gaat voeren
 • Datum, tijdstip en duur van het gesprek
 • Taal van de gesprekspartner
 • Aanvullende informatie die nodig is voor de tolk

Ben je benieuwd wat een tolk kost? Vraag hier een persoonlijke offerte aan!

Bereken direct wat een tolk kost

Ontmoet: tolk Wilma el Berrah-van Melzen

"Natuurlijk is communicatie niet alleen maar woorden. Het is veel meer dan dat. Het is ook houding en gedrag. Hoe beweegt of reageert iemand?"

Ontmoet: Tolk Hala Al Saadoun

"Zal ik jouw cv aan Tolk- en Vertaalcentrum Nederland (TVcN. Nu Global Talk) sturen? Zij hebben een traject waarbij vluchtelingen worden opgeleid tot tolk.” Van de 200 aanmeldingen werden 20 kandidaten geselecteerd. Hala was een van de gelukkigen. Vanaf 2006 werkt ze als tolk.

Ontmoet: tolk Seval Sevük Ömür

“Ik hou van mijn werk. Ik werk altijd en neem al het werk aan. Andere mensen helpen en weten dat je met je vertaling een groot verschil kan maken.”

Ontmoet: Tolk Burhan Mihciokur

“Specialisatie is het belangrijkste. Weten waar je talenten liggen en waar niet. Eerst pak je alles aan. Van zorg, juridisch, huisbezoeken tot aan opsporing. Je leert dan het vak én jezelf kennen. Pas daarna herken je wat je echt kan en waar je blij van wordt. Dat wordt gezien en de opdrachtgevers weten je dan goed te vinden.”

Ontmoet: tolk Dolly Jurrius

“Als ik in het buitenland geholpen zou worden door een arts die ik niet versta, wil ik graag een tolk die wél begrijpt wat ik bedoel”

Waarom Global Talk? 

24 uur per dag, 7 dagen per week

Meer dan 44 jaar ervaring in tolkdiensten

Tolkentelefoon: binnen 1 minuut een tolk aan de lijn

Professionele en gespecialiseerde tolken

Beëdigde tolken en vertalers (Rbtv)

Onze tolken werken volgens gedragscode

Ook inzetbaar bij cultuurvraagstukken

Bekijk hoe de tolkentelefoon precies werkt!

Hoe werkt de tolkentelefoon?

Wij werken voor

Veelgestelde vragen over de Tolkentelefoon

 • Kan ik ook particulier een tolk inhuren?

  Het is niet mogelijk om als particulier een tolkdiensten aan te vragen. Heb je een tolk nodig bij de notaris, bij een rechtszaak of bij een arts? Dan kan je deze via hun laten reserveren.

 • In welke talen kan ik een tolk reserveren?

  Wij hebben tolken in ruim 200 talen. Kijk hier voor een overzicht.

 • Waar moet ik rekening mee houden bij het aanvragen van een telefonische tolkdienst?

  Voor alle reserveringen geldt dat je deze maximaal 60 minuten voor aanvang van het gesprek kan doen. Je ontvangt van ons een aanvraagbevestiging per mail. Wanneer de aanvraag is bevestigd door een tolk krijg je een bevestigingsmail. Heb je geen bevestigingsmail dan is de dienst nog niet gepland!

  Bij aanvragen op korte termijn en in veel voorkomende talen adviseren wij om ad hoc in te bellen.

 • Kan ik met meerdere mensen en een tolk telefonisch overleggen?

  Ja dat kan. Een conference call met een tolk aanvragen is heel eenvoudig. In de meeste talen zetten we direct een call voor je op en word je binnen enkele seconden met een tolk doorverbonden. Bij een schaarse taal, raden we aan de conference call met tolk vooraf te reserveren. Bel met 088-2555 222 om een conference call aan te vragen.

  Wanneer de tolk is toegevoegd aan het gesprek krijg je hier een melding van. Na het toevoegen van de tolk kan de 3e partij worden gebeld door *telefoonnummer#. Met *0 kan de verbinding met de 3e partij verbroken worden en opnieuw een derde partij gebeld worden. Dit wordt ook tijdens het doorverbinden uitgelegd.

  Vanaf het moment dat je de tolk aan de telefoon hebt, worden er kosten in rekening gebracht.

 • Ik wil een congres/simultaantolk aanvragen

  Neem contact op met Britt Bloemendaal (Congrestolk Coördinator) door te bellen met 088-2555 291  of mail naar congrestolk@globaltalk.nl.

 • Staat jouw vraag er niet bij?

  Neem contact met ons op via het contactformulier.