Videobellen

Videobellen combineert de snelheid, efficiëntie en het gemak van een telefonische tolkdienst met de voordelen van een persoonlijke tolkdienst.

Vraag online aan Wat kost het

Videobellen

Door de tolkentelefoon hadden we vrijwel direct een tolk Mandarijn (Chinese taal) aan de lijn. De onderhuurders waren slachtoffer van woningnood en werden uitgebuit. We waren allemaal erg blij dat er direct een tolk aan de lijn kwam, zodat we de situatie samen konden oplossen.”

-Ymere

”Ook al heb je nog nooit met een tolk gewerkt in de GGZ. Niet aarzelen, niet bang zijn. Elk gesprek met een professionele tolk loopt veel vlotter. Fijner voor jou als behandelaar en noodzakelijk voor je cliënt.”

-GGZ

Videobellen met een tolk

Door te videobellen met een tolk wordt de taalbarrière weggenomen ziet de tolk op afstand ook de non-verbale communicatie. De betekenis van non-verbale communicatie kan de tolk uitleggen vanuit zijn eigen cultuur en vertalen naar de cultuur van de gespreksvoerder. Denk hierbij aan gebaren waarvan de betekenis per cultuur verschilt. Het interpreteren van non-verbale communicatie helpt bij het begrijpen van cultuurverschillen en geeft positieve energie aan de beleving van het gesprek en het begrip van alle partijen.

Videodienst inplannen

Een videodienst inplannen kan eenvoudig en snel via ons online portal Tasnet. In Tasnet is er bij het boeken van een videodienst een invulveld om direct de link van de meeting toe te voegen.

Een videodienst per telefoon reserveren

  1. Je ontvangt via de mail een bevestiging van de ingeplande videodienst
  2. Daarna ontvang je via de mail het verzoek om de URL van de meeting door te geven aan customerservice@globaltalk.nl.

Ben je benieuwd wat videobellen met een tolk kost? Vraag hier een persoonlijke offerte aan.

Tips voor een optimaal videogesprek met tolk

Om ervoor de zorgen dat een videogesprek met een tolk zo soepel en optimaal mogelijk verloopt, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  • Kies een afgesloten ruimte voor de privacy van je gesprekspartners: je loopt dan ook niet het risico dat een andere persoon door het beeld loopt en je hebt minder last van geluidsoverlast.
  • Gebruik het liefst een kabel in plaats van wifi: het internet is niet altijd even stabiel.
  • Zorg ervoor dat de laptop/computer aan de lader zit: jammer als je tijdens de videodienst opzoek moet naar je oplader.
  • Gebruik een headset: vooral als je geen afgesloten ruimte hebt of als je omgeving luid storend aanwezig is.
  • Het liefst één persoon per videoscherm. Als dit niet kan zorg dan dat je per persoon goed in beeld en spreek duidelijk in de microfoon.
  • Geef de tolk aan het begin van het gesprek de ruimte om zichzelf voor te stellen
  • Maak afspraken met je gesprekspartners over praten in korte zinnen. Houd een korte pauze na elke zin zodat de tolk kan vertalen.

2000+

tolken

200

talen

4451

telefoontjes per dag

En wij zijn uiteraard ISO gecertificeerd.

Waarom Global Talk? 

24 uur per dag, 7 dagen per week

Meer dan 45 jaar ervaring in tolkdiensten

Tolkentelefoon: Direct een tolk aan de lijn

Professionele en gespecialiseerde tolken

Beëdigde tolken en vertalers (Rbtv)

Onze tolken werken volgens gedragscode

Ook inzetbaar bij cultuurvraagstukken

Onze diensten

Wij werken voor

Veelgestelde vragen over de Tolkentelefoon