Videobellen combineert de snelheid, efficiëntie en het gemak van een telefonische tolkdienst met de voordelen van een persoonlijke tolkdienst.

De taalbarrière wordt weggenomen en de tolk op afstand ziet ook de non-verbale communicatie. De betekenis van non-verbale communicatie kan de tolk uitleggen vanuit zijn eigen cultuur en vertalen naar de cultuur van de gespreksvoerder. Denk hierbij aan gebaren waarvan de betekenis per cultuur verschilt. Het interpreteren van non-verbale communicatie helpt bij het begrijpen van cultuurverschillen en geeft positieve energie aan de beleving van het gesprek en het begrip van alle partijen.

Videodienst

Wanneer je bij ons een videodienst aanvraagt maken wij een videoafspraak voor je aan in Cisco Webex. Nadat de dienst in ons systeem is verwerkt, ontvang je een link waarmee je op het tijdstip van de dienst kan deelnemen. Kun je alleen gebruik maken van je eigen videoplatform? Geef dit dan aan bij de medewerker aan de telefoon. Wij denken met je mee voor de beste oplossing.

Ben je benieuwd wat videobellen met een tolk kost? Vraag hier een persoonlijke offerte aan!

Tips voor een optimaal videogesprek met tolk

 

 

 

 

  • Kies een afgesloten ruimte voor de privacy van je gesprekspartners: je loopt dan ook niet het risico dat een andere persoon door het beeld loopt en je hebt minder last van geluidsoverlast.
  • Gebruik het liefst een kabel in plaats van wifi: het internet is niet altijd even stabiel.
  • Zorg ervoor dat de laptop/computer aan de lader zit: jammer als je tijdens de videodienst opzoek moet naar je oplader.
  • Gebruik een headset: vooral als je geen afgesloten ruimte hebt of als je omgeving luid storend aanwezig is.
  • Het liefst één persoon per videoscherm. Als dit niet kan zorg dan dat je per persoon goed in beeld en spreek duidelijk in de microfoon.
  • Geef de tolk aan het begin van het gesprek de ruimte om zichzelf voor te stellen
  • Maak afspraken met je gesprekspartners over praten in korte zinnen. Houd een korte pauze na elke zin zodat de tolk kan vertalen.

Heb jezelf nog tips? Laat het ons weten: marketing@globaltalk.nl

Ontmoet: Tolk Burhan Mihciokur

“Specialisatie is het belangrijkste. Weten waar je talenten liggen en waar niet. Eerst pak je alles aan. Van zorg, juridisch, huisbezoeken tot aan opsporing. Je leert dan het vak én jezelf kennen. Pas daarna herken je wat je echt kan en waar je blij van wordt. Dat wordt gezien en de opdrachtgevers weten je dan goed te vinden.”

Ontmoet: tolk Dolly Jurrius

“Als ik in het buitenland geholpen zou worden door een arts die ik niet versta, wil ik graag een tolk die wél begrijpt wat ik bedoel”

Ontmoet: tolk Wilma el Berrah-van Melzen

"Natuurlijk is communicatie niet alleen maar woorden. Het is veel meer dan dat. Het is ook houding en gedrag. Hoe beweegt of reageert iemand?"

Ontmoet: Tolk Lucie Coenen-Forstova

"Ik vind dat je moet weten hoe de situatie is in een land. Anders kan je je cliënten onmogelijk goed bijstaan."

Ontmoet: tolk Haytham Elyo

“Toen ik in Nederland kwam waren er niet zoveel tolken, en uit mijn eigen ervaring wist ik hoe belangrijk de rol van een tolk was."

Waarom Global Talk? 

24 uur per dag, 7 dagen per week

Meer dan 44 jaar ervaring in tolkdiensten

Tolkentelefoon: binnen 1 minuut een tolk aan de lijn

Professionele en gespecialiseerde tolken

Beëdigde tolken en vertalers (Rbtv)

Onze tolken werken volgens gedragscode

Ook inzetbaar bij cultuurvraagstukken

Bekijk hoe een videotolk aanvragen precies werkt!

Werkwijze videobellen

Wij werken voor

Veelgestelde vragen over de Tolkentelefoon