Cultuurspecialisten

Onze cultuurspecialisten delen hun persoonlijke verhalen en ervaringen. Daarnaast zijn ze tweetalig. Dit bevordert de interculturele communicatie en zorgt ervoor dat je elkaar leert begrijpen.

Direct een cultuurspecialist? Bel nu! Wat kost het?Bereken wat een tolk kostBel de tolkentelefoon
088 2555222
Hoe werkt het?

In de cultuurworkshops, lezingen en gesprekken krijg je praktijkvoorbeelden. Door de herkenning van de cultuurverschillen in je dagelijkse werk ervaar je dat de uitvoering makkelijker en soepeler verloopt op de werkvloer.

Je krijgt inzicht in waarden, normen en de achtergronden van meerdere culturen. Dit zorgt ervoor dat je culturele sensitiviteit ontwikkelt en de verschillen beter begrijpt. Onze cultuurspecialisten delen hun persoonlijke verhalen en ervaringen. Daarnaast zijn ze tweetalig. Dit bevordert de interculturele communicatie en zorgt ervoor dat je elkaar leert begrijpen.

"Samen met Global Talk NL organiseren we drie cultuurwebinars voor onze medewerkers. We bieden een kijkje in de Marokkaanse cultuur en reiken handvatten aan om beter te communiceren met bewoners van Marokkaanse komaf. Want meer begrip maakt dat het het contact makkelijker verloopt. Dankjewel Paul van Schijndel en Rajae Mouadden-el Haddar."

Woongoed Zeist

Ontmoet: Tolk Burhan Mihciokur

“Specialisatie is het belangrijkste. Weten waar je talenten liggen en waar niet. Eerst pak je alles aan. Van zorg, juridisch, huisbezoeken tot aan opsporing. Je leert dan het vak én jezelf kennen. Pas daarna herken je wat je echt kan en waar je blij van wordt. Dat wordt gezien en de opdrachtgevers weten je dan goed te vinden.”

Ontmoet: Amaniël Hagos, Eritrese alleskunner

“Als kind tolkte ik voor de Eritrese gemeenschap waarin ik leefde. Dat vond ik heel normaal. Wij helpen elkaar. Dat zit in onze cultuur. We zijn hecht”

Ontmoet: Tolk Hala Al Saadoun

"Zal ik jouw cv aan Tolk- en Vertaalcentrum Nederland (TVcN. Nu Global Talk) sturen? Zij hebben een traject waarbij vluchtelingen worden opgeleid tot tolk.” Van de 200 aanmeldingen werden 20 kandidaten geselecteerd. Hala was een van de gelukkigen. Vanaf 2006 werkt ze als tolk.

Ontmoet: tolk Dolly Jurrius

“Als ik in het buitenland geholpen zou worden door een arts die ik niet versta, wil ik graag een tolk die wél begrijpt wat ik bedoel”

Ontmoet: tolk Haytham Elyo

“Toen ik in Nederland kwam waren er niet zoveel tolken, en uit mijn eigen ervaring wist ik hoe belangrijk de rol van een tolk was."

Cultuurdiensten

Waarom Global Talk?

Cultuuroplossingen op maat

Praktische tips

Interactieve workshop

Persoonlijke verhalen en ervaringen

Interculturele kennis van zaken

Telefonisch of op locatie

Cultuurspecialisten in elke taal

Bekijk hoe een cultuurspecialist aanvragen werkt!

Aanvragen tolk of cultuurspecialist

Wij werken voor