Global Talk neemt Tolken Select over

De marktleider van tolkdiensten in Nederland, Global Talk heeft op 1 oktober Tolken Select, de nummer drie in deze markt, overgenomen. Tolken Select neemt per direct de naam Global Talk aan.

De marktleider van tolkdiensten in Nederland, Global Talk heeft op 1 oktober Tolken Select, de nummer drie in deze markt, overgenomen. Tolken Select neemt per direct de naam Global Talk aan.

Astrid van Rossum, algemeen directeur Global Talk: “We vullen elkaar goed aan als je kijkt naar de segmenten waarin we actief zijn. Waar Global Talk een brede klantengroep heeft zoals de Rijksoverheid, ziekenhuizen, gemeenten, ggz-instellingen en onderwijs, is Tolken Select meer gericht op bijvoorbeeld sociale diensten, notarissen en kleine zorginstellingen. Global Talk staat voor wereldwijd in gesprek zijn met elkaar, elkaar begrijpen in alle talen van de wereld. Ons motto ‘understanding is everything’ is iets waar Tolken Select een sterke verwantschap mee heeft.”

Anita Meijer, directeur Tolken Select: “Het is een samengaan van twee bedrijven die elkaar goed kennen, bij elkaar passen en elkaar begrijpen. We werken ook voor een groot deel met dezelfde tolken die we net als Global Talk ook steeds meer de rol van cultuurexperts zien vervullen. Door het beste van onze organisaties te vervlechten kunnen wij de dienstverlening richting opdrachtgevers en tolken nog verder optimaliseren.”

 

Van Rossum verder: “We investeren stevig in technologie die steeds belangrijker wordt in onze branche. Maar de ervaring van een professionele tolk is in onze visie cruciaal in de vaak complexe situaties waarin getolkt wordt en waar het draait om nuances en culturele aspecten.”

Tolken Select is 5 jaar actief als bemiddelaar van tolk- en vertaaldiensten. Global Talk voorziet de Nederlandse markt al ruim 44 jaar van tolkdiensten en is sinds 2019 ook actief op de Zweedse markt. Het bedrijf stelt mensen in staat om elkaar te begrijpen, taal- en cultuurverschillen te overbruggen en maakt gebruik van de nieuwste technologie waar het kan – en zet specialisten in waar het moet. Global Talk is bekend vanwege de ‘tolkentelefoon’: al ruim 40 jaar een begrip in Nederland. Via de ‘tolkentelefoon’ heb je binnen 1 minuut, 24/7 een tolk aan de lijn.

Over Global Talk

Met 44 jaar ervaring en ruim 1500 tolken en vertalers in 200 talen, voorziet Global Talk elke sector van tolkdiensten. Hiermee stelt het bedrijf mensen in staat om elkaar te begrijpen en taal- en cultuurverschillen te overbruggen. Het bedrijf maakt gebruik van de nieuwste technologie waar het kan – en zetten specialisten in waar het moet. Of het nu gaat om een tolk in het onderwijs, aan een gemeenteloket, in een ziekenhuis of bij een verhoor. Global Talk is in Nederland bekend vanwege de ‘tolkentelefoon’ wat al 40 jaar een begrip is: binnen 1 minuut 24/7 een tolk aan de lijn. Alle tolken en vertalers worden uitgebreid gescreend en hebben ruime ervaring in hun vak. Global Talk is een Nederlands bedrijf dat sinds 2019 ook actief is in België en Zweden. Tot mei 2020 stond Global Talk in Nederland bekend als Tolk- en Vertaalcentrum Nederland en in Zweden als Tolkresurs.

Over Tolken Select

Tolken Select is een Nederlands kantoor met meer dan 2500 experts op het gebied van taal, tolken en vertalen. Wij helpen vooraanstaande bedrijven en organisaties in Nederland en het buitenland met het oplossen van taalbarrières door het inzetten van professionele tolken en vertalers.  We hebben tolken en vertalers in ons bestand in meer dan 130 talen en talencombinaties.