IMPACT

Kletsmaatjes en Global Talk Impact

Samen streven we ernaar dat taal geen barrière meer is.

Kletsmaatjes koppelt locals en nieuwkomers, zoals vluchtelingen en migranten, aan elkaar om te kletsen.

Wat is Kletsmaatjes?

Taal en contact zijn onmisbaar om mee te doen. Wie de taal spreekt, kan ambities waarmaken en zichzelf laten zien. Nederland telt 600.000 nieuwkomers die de taal willen oefenen. Dat kan door te kletsen met mensen die de taal goed spreken.

Hoe vinden nieuwkomers en locals elkaar?

Nieuwkomers hebben vaak weinig tot geen contact met locals. Door het gebrek aan contact missen ze het gevoel écht deel uit te maken van onze samenleving. Veel van hen kennen geen Nederlanders. Kletsmaatjes helpt een handje!

Bij Kletsmaatjes worden locals en nieuwkomers aan elkaar gekoppeld. Ze kletsen wekelijks online met elkaar. Ze hoeven er de deur niet voor uit én kletsen via Teams, Zoom of FaceTime.

Waarover? Dat maakt niet uit: hobby’s, familie, het lievelingseten of het leven.

Wanneer? Dat bepalen de koppels zelf. Na 26 weken zit het erop maar vaak houden de nieuwkomer en local contact.

De impact is groot: nieuwkomers die de taal beter beheersen gaan met meer zelfvertrouwen op zoek naar een baan, gaan vaker deelnemen aan sociale activiteiten en hebben makkelijker contact met Nederlanders. Zo werken ze duurzaam aan hun taalvaardigheid.

Vrijwilliger worden bij Kletsmaatjes?

Bij Global Talk Impact bieden we onze medewerkers de kans om actief te zijn als vrijwilliger bij Kletsmaatjes.

Een half jaar wekelijks een uurtje online kletsen levert veel op voor de maatschappij en voor henzelf. De praktijk leert namelijk dat we hierdoor nieuwe energie opdoen en met meer inspiratie de werkvloer opgaan.

Doe je ook mee?

Spreek je vloeiend Nederlands en en ben je nieuwsgierig naar verschillende culturen?  Heb je interesse in taal en ben je minimaal 16 jaar oud en heeft videobellen voor jou geen geheimen? Bekijk dan welk Kletsmaatjes-programma bij jou past!

Wil je meer weten of je aanmelden als vrijwilliger?

Klik hier