Covid-19 adviezen
en richtlijnen

COVID-19 vraagt om een zorgvuldig, afgestemde dienstverlening. Lees op deze speciale pagina de actuele richtlijnen en adviezen om soepel door deze periode heen te komen in je gesprekken met anderstaligen.

Bel de tolkentelefoon
088 255 52 22

Beschikbaarheid

Wij vinden het belangrijk dat Global Talk handelt volgens de actuele richtlijnen van het RIVM. Tegelijkertijd voelen we, als jouw samenwerkingspartner en intermediair van de tolken, de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de continuïteit van de tolkendiensten. Daarom blijft onze volledige dienstverlening voor iedereen beschikbaar.

Conference call met tolk of videotolk

Met conference calls en videogesprekken voer je gesprekken waarbij jij, de anderstalige en de tolk op verschillende locaties zijn. De inzet van een tolk op afstand heeft de afgelopen periode zijn waarde bewezen. Wil je hier meer over weten? Klik dan voor meer informatie:

Werkwijze conference call Werkwijze videotolk

 

Richtlijnen tolk op locatie 

Er zijn altijd situaties waarbij de fysieke aanwezigheid van een tolk wel noodzakelijk is. Daarom hebben we de algemene actuele richtlijnen van het RIVM specifiek gemaakt voor de inzet van een tolk bij jou op locatie. Deze zijn ook met alle tolken van Global Talk gedeeld. We vinden het erg belangrijk dat de tolkdienst in een veilige omgeving wordt uitgevoerd en onze richtlijnen helpen je hierbijHier zie je alle richtlijnen netjes op een rij.  

Nog niet bekend met een tolk op locatie? Klik dan hier:

Werkwijze tolk op locatie

Geen tolken op locatie bij COVID-test. Wel telefonische tolk

We hebben een tolkdienst bemiddeld waarbij een tolk namens Global Talk is ingezet bij een COVID-test. Vervolgens bleek de cliënt positief getest en moest de tolk in thuisquarantaine. Omdat wij de voorzorgsmaatregelen in verband met corona bij een COVID-test op locatie van de klant niet kunnen garanderen en de gezondheid van onze medewerkers en tolken voorop staat, hebben we besloten dat we geen tolken op locatie bemiddelen als het om een COVID-test gaat.

Het alternatief: tolken via de telefoon. Dit voldoet aan de eisen die de huidige situatie van ons vraagt: op locatie waar nodig, op afstand waar mogelijk.

Corona persconferentie in acht talen 

We helpen graag mee om de grote groep anderstaligen in Nederland ook te bereiken met de nieuwe actuele corona maatregelen. Iedereen kan in zijn eigen taal begrijpen wat de maatregelen zijn. De meest recente persconferentie in acht talen kan je hier zien en horen.