Behind the scenes

Global Talkshow

Bel de tolkentelefoon
088 255 52 22

Na weken van voorbereiding was het dan eindelijk zo ver… de Global Talkshow! Een live uitzending vanuit Hengelo om onze tolken te informeren over de Rijksaanbestedingen en om hun vragen te beantwoorden.

In de middag kwamen de mannen van technische partner Visual Project met de ene na de andere koffer de lift uitgerold om de studio voor de Global Talkshow op te bouwen. Ruimte: check. Lichtinval: check. Tafel: check. Opbouwen maar! Een drietal camera’s met een heleboel lampen werden opgesteld en een heuse regie kamer werd ingericht.

Laatste voorbereidingen en… Live!

Astrid van Rossum, Esther ten Doeschot en onze gastheer Theo van der Meer waren een verdieping lager ook al gesignaleerd. Samen werden de teksten nog even doorlopen.

Nog één laatste doorloop, make up, opspelden van de microfoons en de livestream kon open. Al snel druppelden de eerste deelnemers binnen. Aftellen maar! 3… 2… 1… en we waren live!

Een super performance van Astrid, Esther en niet te vergeten onze host Theo. Want ga er maar aan staan. Vol de spotlights op je gericht in de studiosetting, dat is geen dagelijkse kost. Petje af voor hoe ze het hebben gedaan! En op het hoogtepunt waren er bijna 500 kijkers die de uitzending live bekeken!

Vragen?!

Het begon rustig met de vragen die binnenkwamen. Bij de meer inhoudelijke onderwerpen kwam hier snel verandering in. Via WhatsApp en de mail stroomden de vragen binnen. Niet alles kon dezelfde avond nog worden opgepakt. De vragen die waren binnengekomen, beantwoordden we met een veelgestelde vragen document (FAQ op Tasnet) of één op één als het erg specifieke vragen waren.

Al met al was het een spannende en vooral ook een hele leuke dag! Trots op de Global Talkshow die we met elkaar hebben neergezet!