Witwassen

27 feb - 28 feb

Dordrecht

17 PE

Cursus informatie

Onder het motto ‘misdaad mag niet lonen’ gaan verschillende opsporingsdiensten de strijd aan tegen (georganiseerde) criminaliteit.
Nagenoeg iedere vorm van criminaliteit heeft als doel geld verdienen, héél véél geld verdienen!

Aanpak van witwassen is één van de speerpunten van de opsporingsdiensten, waardoor er dagelijks verschillende (langlopende) onderzoeken plaatsvinden. Witwasonderzoeken hebben over het algemeen een internationale karakter, waardoor veelvuldig gebruik wordt gemaakt van tolken.
Verschillende opsporingsdiensten geven aan behoefte te hebben aan tolken die kennis hebben op het gebied van witwassen. Dit geldt voor zowel kennis van witwasconstructies als mede kennis van de terminologie dat wordt gebruikt. De tolk heeft een cruciale rol tijdens een onderzoek! Tijdens grootschalige onderzoeken wordt veelal gebruik gemaakt van onder meer interceptie (afluisteren van gesprekken). Wanneer er in een vreemde taal wordt gesproken, is de tolk de eerste persoon die verstaat wat er wordt gezegd en hij/zij moet herkennen of dit relevant is voor het onderzoek.

Inschrijven

Wat kan je verwachten?

PEOC heeft onlangs de cursus Witwassen ontwikkeld, speciaal voor tolken. Deze cursus wordt verzorgd door Ramon, een Operationeel Specialist van de Nederlandse Politie (NP), die gespecialiseerd is in witwasonderzoeken. Ramon heeft voordat hij bij de NP kwam werken, bij verschillende banken gewerkt. Ramon heeft binnen verschillende grote witwasonderzoeken gewerkt en heeft mede daarom ruime praktijkervaring.
Wil je als tolk werken in witwasonderzoeken voor de verschillende opsporingsdiensten?
Dan mag je deze cursus niet missen!

Tijdens deze tweedaagse cursus Witwassen komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:
– Wat is witwassen
– Waarom willen criminelen hun geld witwassen
– Wat zijn de meest voorkomende witwasconstructies
– Hoe ziet een witwas constructie eruit?
– De theorie achter witwassen
– Het juridisch kader
– Jurisprudentie
– Praktijkvoorbeelden