Tolken voor de politie: van opsporingstechnieken tot strafbepaling

01 okt

Online

€235,- (excl. BTW) / 10.75 PE

Cursus informatie

In deze verfrissende serie online meetings maak je kennis met veel processen, afdelingen en werkwijzen die binnen de politie worden gebruikt. De trainer zal aan de hand van actuele casussen aangeven waar de politie in al zijn facetten rekening mee dient te houden (strafvordering, hulpverlening en tactische keuzes).
De tolk is vaak een onmisbare schakel in een goed contact met de verdachte of mogelijke getuigen. Ook in het onderzoek kunnen ze vaak aan de hand van een paar woorden al begrijpen in welke context iets bedoeld wordt. In deze training wordt duidelijk welke context bij de terminologie hoort. De tolk weet na deze training wat hem/haar te wachten staat als er een tolkopdracht komt vanuit de politie/justitie.

Inschrijven Verzilver hier je TOP-punten

Wat kun je verwachten?

Tijdens de meetings wordt ingegaan op de verschillende politieprocessen en manieren van optreden (werkvormen politie). In de casus zullen we aan de hand van interactie verdieping krijgen met betrekking tot diverse thema’s. Denk hierbij aan mensenhandel en mensensmokkel, drugs, wapens en verkeer. Aan de deelnemers de taak om stelling te nemen en te beargumenteren waarom, in zijn/haar ogen, een keuze wordt gemaakt op een vraag.

Verder komen terminologie, soorten criminaliteit, dadergroepen en delen van het strafrecht en de strafvordering naar voren. Hierbij kun je denken aan vormen van daderschap tot bijzondere opsporingsbevoegdheden. Na de opsporing komt de vervolging van een dader. Van verdenking tot veroordeling, van taakstraf tot TBS… alle facetten van vervolgen passeren de revue.

Een training die op alle vlakken een inkijkje geeft in het werk binnen politie en justitie.