Leertraject integriteit

 

Online

€555,- (excl. BTW) / 16 PE

HRD Group

Cursus informatie

Bewust integer handelen is de basis voor het uitoefenen van je vak als tolk. En toch hebben we het er weinig over. Bovendien wordt integriteit binnen de overheid een steeds belangrijkere factor. Onze opdrachtgevers vragen er meer en meer om.

Maar wat is dat nou, integriteit? Een lastig begrip, waar iedereen anders over kan denken. En wat ook een behoorlijke lading heeft. Wat maakt iemand nou integer? En hoe kan het dat wat de een integer vindt, de ander dat juist niet vindt? Hoe gaan mensen op heel verschillende manieren om met lastige dilemma’s, en waar ben jij eigenlijk zelf gevoelig voor?

Inschrijven

Wat kun je verwachten?

In de leergang Integriteit leer je dat iedereen een eigen talent heeft voor integriteit én dat je dat door bewustwording en vaardigheden nog verder kunt ontwikkelen. We nemen je op interactieve wijze mee in alles wat je als tolk moet weten over integriteit, over de uitdagingen en valkuilen die daarbij ook voor jou op de loer liggen, en waar je na het volgen van deze leergang nooit in zult stinken.

De leergang bestaat uit een assessment en 3 e-learning modules en levert je 16 PE punten op en een certificaat. De prijs voor de gehele leergang is € 555,- exclusief btw. Na het assessment kan je 3 modules volgen.

Dit leertraject wordt door Global Talk in samenwerking met de HRD-groep aangeboden. De inschrijving, betaling en training vinden plaats via de HRD-groep. De PE-punten worden verstrekt door Global Talk.

Na het assessment volg je 3 modules:

De tolk en zichzelf: In deze module werk je aan het vergroten van zelfinzicht en zelfregulatie in situaties die voor jou spanningsvol zijn. Je leert je door gestructureerde morele oordeelsvorming je meer zelfbewust en effectief staande te houden. €110,- ex btw, 4 pe

De tolk en de cliënt In deze module komt aan bod hoe je in je werk om kan gaan met verschillende soorten beïnvloeding: hoe herken je die, welke valkuilen liggen daarbij op de loer. En hoe kun je hier behendig mee omgaan, zodat je je integere houding vooropstelt, zonder dat dat de relatie schaadt. €110,- ex btw, 4 pe

De tolk en de omgeving In deze module reflecteer je op de omgeving waarvan je deel uitmaakt: welke verwachtingen en eisen stellen de persoonlijke omgeving aan je? En hoe ingewikkeld is het daar eigen keuzes in te maken? En je professionele omgeving: in hoeverre ervaar je de organisatiecultuur van je klant maar ook van je opdrachtgever als veilig, integer en professioneel kritisch? En welke invloed kan en wil je daar als tolk (zeker als zelfstandig ondernemer) op hebben? €110,- ex btw, 4 pe