Driedaagse tolkvaardigheden-
training

08 okt - 11 okt

Nijkerk

€640,- (excl. BTW) / 22 PE

Cursus informatie

Dit is een cursus voor tolken die hun tolkvaardigheden willen ontwikkelen of verbeteren. De cursus omvat tolktechnieken en vaardigheden die relevant zijn voor gesprekstolken en (lang) consecutief tolken, en begeleidt je bij het trainen en ontwikkelen van met name notatietechnieken. Een andere vaardigheid die aan bod komt, is ‘vertalen van het blad’ (ook wel à vue tolken genoemd). Naast algemene vaardigheden en specifieke technieken, is er ook aandacht voor algemene tolkstrategieën.

Inschrijven

Wat kun je verwachten?

Een bondige training voor tolken die té weinig of te veel aantekeningen maken tijdens hun tolkdiensten. Door middel van deze training leer je effectiever en vollediger tolken.

Het programma biedt een theoretische kennismaking met de technieken van het consecutief tolken en gesprekstolken. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de begeleiding van de deelnemers bij het in de praktijk oefenen en ontwikkelen van de vaardigheden.
Om een goede tolkprestatie te kunnen leveren dien je over een aantal basisvaardigheden te beschikken en daarop ook gelijktijdig een beroep kunnen doen.