Breng je tolkentalent in kaart (DISC)

16 mei - 11 jun

Op locatie (16 mei in Zwolle & 11 juni in Woerden)

€305,- (excl. BTW) / 6.5 PE

In the Mirror

Direct inschrijven  TOP-punten inleveren

Als tolk kom je allerlei mensen tegen in verschillende situaties. Iedere situatie vraagt om een andere aanpak en ander gedrag. Hoe beter jij jezelf kent en je eigen gedrag en dat van een ander, hoe beter jij constructief gedrag in kunt zetten tijdens je tolkopdrachten. In deze nascholing gaan we aan de slag met een wettenschappelijk gevalideerd instrument, de DISC. DISC is een persoonlijkheidsmodel dat gaat over jouw persoonlijkheid- en gedrag.

Tijdens deze cursus leer je onder meer

  • Het persoonlijkheidsmodel DISC kennen
  • Motiverende omstandigheden herkennen en welke tolkopdrachten daarbij horen
  • Je persoonlijkheidssterkten kennen
  • Wanneer en waarom jouw gedrag soms schuurt met dat van een collega
  • Bewust kiezen welk gedrag passend is per situatie en per persoo

Wat kun je verwachten?

Vooraf krijg je per mail een link naar twee vragenlijsten. Iedere vragenlijst bevat 24 vragen. Het invullen daarvan duurt ongeveer dertig minuten. De tweede opdracht die je vooraf krijgt, is het uitwerken van een casus. Aan de hand van een vraag die je van ons krijgt, beschrijf je een tolksituatie.

Tijdens de trainingsdag krijg je uitleg over de DISC, een persoonlijkheidsmodel. We werken met een grote mat: ‘De Wereld van Verschil; landschap van ons gedrag’. Met behulp van de mat en de scores uit de DISC brengen wij jouw persoonlijkheid en gedrag visueel in kaart. Zo ontstaat jouw persoonlijke profiel.

Jouw persoonlijke DISC-profiel ga je koppelen aan de tolksituatie die je hebt beschreven. Je leert waarom je doet wat je doet en hoe een ander daarop zou kunnen reageren. Zo krijg je inzicht in je eigen gedrag en leer je het gedrag van anderen herkennen en erkennen. Door dit inzicht kun je bewuster omgaan met je gedrag. Je past dit inzicht vervolgens toe op je eigen tolkopdracht.

Je volgt deze nascholing in een groep, samen met andere tolken. Doordat iedere tolk anders is, leer je ook van elkaars gedrag en persoonlijkheid.