Global Talk start samenwerking met het CBR

Global Talk start samenwerking met het CBR

Global Talk is per maart 2024 een samenwerking gestart met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Het gaat hierbij om het leveren van tolken voor theorie-examens voor mensen die de Nederlandse taal niet of niet voldoende machtig zijn. 

Deze samenwerking is bijzonder, omdat examenkandidaten de tolk zelf kunnen aanvragen. Daarmee levert Global Talk voor het eerst in de geschiedenis van de organisatie tolken direct aan particulieren. Via een speciaal ingericht portal boeken zij eenvoudig en snel een tolk tegen een vast tarief. Bij Global Talk werken we samen met ruim 2000 tolken in meer dan 200 talen waardoor er altijd een geschikte tolk in de gewenste taal beschikbaar is.

Global Talk kijkt uit naar deze bijzondere samenwerking. “Wij werken vanuit onze missie dat ieder mens recht heeft om te begrijpen en begrepen te worden. Dat iemand zijn theorie-examen kan afleggen in de eigen taal vinden we dan ook belangrijk. We kijken ernaar uit om zoveel mogelijk mensen, samen met het CBR, te helpen bij het behalen van hun rijbewijs”, aldus Commercieel Directeur Guido Vroman van Global Talk.

Meer informatie over de invullen van de samenwerking en het inzetten van een tolk bij het CBR via Global Talk lees je hier.

Persbericht – Jaarverslag 2023

Global Talk, marktleider in tolkdiensten in Nederland laat een sterke groei zien. In 2023 steeg het aantal geleverde tolkdiensten met 20,8% naar 870.000. Daarmee realiseerde het een omzetgroei van 41,3% naar € 70,3 miljoen.

Lees meer