Tim Trip

Stagelopen bij Global Talk

‘Hier is iedereen gelijk’

De eeuwenoude grapjes over stagiaires zijn wel bekend. Koffiehalen en bestanden printen, dat zijn toch wel de hoofdtaken van een stagiaire. Bij Global Talk is dat niet het geval, daar krijgt een stagiaire de kans om volledig mee te draaien binnen het bedrijf. “Tijdens de eerste werkdag zat ik aan tafel met de CEO en de CFO, dat is hier heel normaal”, zegt Tim Trip.

Verandering teweegbrengen

Tim (24) liep zes maanden stage bij Global Talk. Daarin werkte hij volop mee en deed hij tegelijkertijd zijn afstudeeronderzoek. Een waardevolle periode die er mede voor heeft gezorgd dat hij nu zijn diploma Commerciële Economie op zak heeft. Een periode waarin Tim de kans kreeg om blijvende impact te maken binnen de organisatie. “Dat was de opdracht vanuit mijn opleiding. Een blijvende en impactvolle verandering binnen de organisatie implementeren. Geen makkelijke klus. Een bedrijf moet daar namelijk voor openstaan en je daarmee helpen. Het is anders dan een scriptie schrijven. Deze opdracht vraagt veel van het bedrijf. Gelukkig vonden ze dat bij Global Talk interessant en gaven ze mij de kans om die impact te maken.”

Om aan zijn opdracht te kunnen voldoen begon Tim met het onderzoeken van een vraagstuk. “Mijn eerste weken stonden in het teken van kennismaken en onderzoek doen. Welke uitdagingen zijn er en hoe kan ik eraan bijdragen deze op te lossen? Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat het new businessproces binnen Global Talk anders ingestoken moest worden. Dat heb ik vervolgens in samenwerking met verschillende afdelingen opnieuw mogen inrichten.”

Tim heeft er onder meer voor gezorgd dat het proces inzichtelijk is geworden en significant is verbeterd. “Er is nu een heldere workflow die het potentiële klanten en de organisatie makkelijker maakt. Er zijn dashboards die 24/7 geraadpleegd kunnen worden en er zijn verbeteringen aangebracht in formulieren en e-mails. Ik heb het gevoel dat ik iets moois heb neergezet in mijn maanden bij Global Talk. Iets waar de organisatie mee vooruit kan.”

Open cultuur

Naast het werk dat Tim heeft verricht, voelde hij zich op zijn plek bij Global Talk. “Ik ben altijd als volwaardig collega behandeld. Ik heb een hele fijne en goede onboarding gehad. Tegelijkertijd met de nieuwe CFO en andere collega’s die in dezelfde periode zijn gestart. Daar werd geen onderscheid in gemaakt. Iedereen gaat op een goede en prettige manier met elkaar om en je kunt op iedereen afstappen. De ene dag zit de directrice naast me en de volgende dag zit ik naast de Marketing Manager. Best bijzonder toch?”

Ook over gebrek aan hulp heeft Tim niets te klagen. “Echt iedereen biedt zijn of haar hulp aan en is beschikbaar voor vragen. Ik heb geleerd om daar ook daadwerkelijk gebruik van te maken. Als stagiaire ben je toch wat terughoudend in het begin. ‘Heeft iemand wel echt tijd voor me?’ Maar geloof me, ze maken tijd voor je. Het is me uiteindelijk gelukt om uit eigen beweging het management van verschillende afdelingen aan tafel te krijgen om te luisteren naar mijn plannen. Er heerst een ‘doe het maar’-cultuur binnen Global Talk. Onderzoek wat je wil veranderen en ga ervoor.”

Stagebegeleiding

Wat tijdens een drukke stage wel eens vergeten wordt, is aandacht voor de studie. Maar gelukkig hield Tims begeleiding daar rekening mee. “Mijn begeleider heeft daar enorm op gehamerd. Het belangrijkste was mijn diploma. Kwam ik daardoor in de knoop met werkzaamheden? Dan nam hij ze van me over. Mijn opleiding is altijd serieus genomen en mede daardoor heb ik mijn diploma nu op zak. Daar heeft Global Talk een grote rol in gespeeld.”

Een diploma is niet het enige dat Tim meeneemt vanuit zijn tijd bij Global Talk. “Het klinkt cliché, maar ik heb veel geleerd. Een concreet voorbeeld daarvan is dat ik heb geleerd om hoofd en bijzaken te scheiden. In mijn enthousiasme wil ik nog wel eens doorschieten en veel te veel vertellen, waardoor mensen een lading informatie over zich heen krijgen en afhaken. Door te focussen op wat écht belangrijk is, kan ik de aandacht vasthouden en iets teweegbrengen. Mijn tijd bij Global Talk is heel waardevol geweest. Ik kijk er met een grote glimlach op terug en zou iedereen een stage bij Global Talk aanraden!”