Gerdo ter Maat:

Customer Service Specialist

 

 

 

 

“Ik heb er vrienden en kennissen aan over gehouden en sterker nog mijn vriendin heb ik bij Global Talk leren kennen! We zijn nu een compleet gezin met twee kinderen!”

Hi mijn naam is

Gerdo ter Maat ik woon in Enschede met mijn vriendin en twee kinderen van 7 en 9. Dit jaar vier ik mijn 20-jarige jubileum bij Global Talk. Mijn functie is Customer Service Specialist.

Jubileum

20 jaar gelden werkte Gerdo bij een reisbureau in hetzelfde toenmalige pand van TVcN (tolk en Vertaalcentrum Nederland later Global Talk).

“Ik vond het werk daar al even niet leuk meer maar had daar nog geen actie op ondernomen.” En toen was er ineens de aanslag op de Twin Towers op dinsdag 9/11.  “Op vrijdag van dezelfde week werd ik plotseling ontslagen door de manager omdat de reiswereld instortte. Ik gaf de beste man nog net geen hand! Binnen een maand zat ik in hetzelfde pand aan de telefoon bij Global Talk.”

Dat is nu alweer 20 jaar geleden zonder moeite en met veel plezier. “Dat ik het naar mijn zin heb bij Global Talk is niet zonder reden: Dit komt door de familiare sfeer, het dankbare werk, de verschillende taken die ik vervul en dat ik aan het eind van mijn dienst het werk kan afsluiten. Geen stress geen gedoe. Ik vind het belangrijk om naast het werk tijd te hebben voor mijn gezin te sporten én op het voetbalveld bij kinderen te zijn.”

In de lijn

De functie van Gerdo is customer servicespecialist en hij werkt voornamelijk in de lijn.

Maar wat betekent in de lijn werken?

In de lijn werken betekent: Binnenkomende telefoontjes aannemen van klanten en doorverbinden met een tolk.  Daarnaast loopt Gerdo mee op de financiële administratie, handelt hij de app berichten van klanten af en behandelt hij de lijst van persoonlijke wensen en vragen van klanten. Bijvoorbeeld als een GGZ-klant een tolk wil met de specialisatie geestelijke gezondheidszorg. “Deze extra taken kwamen gewoon op mijn pad. Ik vind het leuk om te doen en het zorgt voor afwisseling. Als je bij Global Talk aan geeft dat je wil doorstromen naar hogere of andere functies dan is dat ook geen probleem. Dan wordt er gewoon gekeken wat de mogelijkheden zijn.”

Familiaire sfeer

Informeel en het familiare gevoel staan hoog in het vaandel bij Gerdo: “Ik heb er vrienden en kennissen aan over gehouden en sterker nog mijn vriendin heb ik bij Global Talk leren kennen! We zijn nu een compleet gezin met twee kinderen!”

Jong geleerd

Als de kinderen van Gerdo vragen wat voor werk hij doet bij Global Talk dan zegt hij: “Wij proberen elkaar te laten begrijpen door letterlijk mensen met elkaar te verbinden. Als mensen elkaar niet begrijpen omdat ze elkaars taal niet spreken helpen wij hen met een tolk die wel hun taal spreekt.”

Dat zijn dochter dit helemaal begrijpt bleek laatst: “Voordat ik opstartte zat ze ineens voor mijn laptop met mijn headset op haar hoofdje. Ze speelde precies en gedetailleerd een gesprek na op de manier die ze mij dagelijks ziet doen!”

Global Talkers aan het woord