Frank Huigen

Service Delivery Manager

‘Al 25 jaar met plezier naar mijn werk’

Frank Huigen – Service Delivery Manager

Op het moment dat ‘I want it that way’ van de Backstreet Boys één van de populairste nummers in Nederland was, liep Frank Huigen als uitzendkracht voor het eerst het kantoor van Global Talk binnen. Dat hij er 25 jaar later nog steeds zou zijn, had hij nooit gedacht. “Ik zou drie maanden blijven, dat is wat langer geworden.”

Frank begon in 1999 op de planning ter vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof ging. Hij had zich op dat moment net ingeschreven bij het uitzendbureau en zag Global Talk als een mooie overbrugging. “Dat was het plan, maar het werd destijds steeds drukker en al snel werd duidelijk dat ik misschien langer kon blijven. Daar was niets aan gelogen.”

Gegroeid in het bedrijf

Het was het begin van een lange en diverse loopbaan binnen dezelfde organisatie. “Niet lang nadat ik was gestart werd ik coördinator van de planning. Dat was nog op het moment dat we onderverdeeld waren in zes verschillende tolkencentra door heel Nederland. Uiteindelijk is dat één grote landelijke organisatie geworden zoals we die nu kennen. Toentertijd onder de naam TVcN (Tolk- en Vertaalcentrum Nederland) en sinds 2020 onder de naam Global Talk. Na een aantal jaar op de planning ben ik me gaan richten op andere dingen binnen het bedrijf.”

Tot 2019 viel Global Talk onder ManpowerGroup. Na de verkoop werden we zelfstandig en bij die overgang kwam veel kijken. “We moesten over dingen gaan nadenken, waar we nog nooit over hadden hoeven nadenken. Er moesten nieuwe koffieautomaten komen, een leaseregeling voor auto’s en de boekhouding lag tot die tijd niet bij onszelf. Het waren mooie projecten die in korte tijd ingeregeld moesten worden. Erg leuk en bijzonder om te doen. Vooral ook omdat je ineens aan heel andere dingen moet denken, die voorheen via ManpowerGroup geregeld waren en waar ik nooit bij had stilgestaan.”

Frank vervulde diverse functies binnen Global Talk en maakte in die tijd zelfs een uitstapje naar de rol van tijdelijk accountmanager. “Dat deed ik er als bijbaantje bij. Nu is dat niet meer voor te stellen en hebben we een heel goed team van accountmanagers, maar toen zochten ze iemand die ook langs klanten ging. Dat wilde ik wel doen. Zo stond ik ineens binnen in de PI in Vught en heb ik achter de schermen mogen kijken bij de marechaussee op Schiphol. Plekken waar je niet zomaar komt, maar ik door mijn werk wel. Al was het in Vught nog even spannend. Toen ik daar liep ging plots het luchtalarm af. Het bleek gewoon de eerste maandag van de maand te zijn, maar daar dacht ik op dat moment en die plek even niet aan haha.”

Business Intelligence

Het mooiste project in 25 jaar Global Talk was voor Frank de introductie van Power BI. Daar was hij in zijn rol als Manager Business Intelligence verantwoordelijk voor. “Daarbij hebben we alle rapporten vanuit Excel overgezet naar Power BI. Dat heeft toen een behoorlijke vlucht genomen. We hebben dat vanaf nul opgezet en nu is het volledig geïntegreerd binnen de organisatie. Dat vind ik mooi om te zien.”

Sinds vorig jaar is Frank Service Delivery Manager, een veelzijdige functie. “Het is een redelijke vrije rol waarin ik projectmatig werk. Ik ben verantwoordelijk voor het implementeren van grote aanbestedingen, maar ook voor diverse projecten die we draaien binnen Global Talk. Momenteel ben ik bezig met een project om klanten makkelijker geautomatiseerd tolken te laten aanvragen bijvoorbeeld. Het projectmatig werken vind ik erg leuk. Een project heeft een kop en een staart. Je legt je volledige focus op een project en zodra het is afgerond begin je aan de volgende. Lekker afwisselend.”

Cultuurbewaker

Met 25 jaar ervaring mag Frank zich inmiddels tot de cultuurbewakers binnen Global Talk rekenen. En die cultuur is belangrijk. “De cultuur die er heerst binnen Global Talk is tekenend voor de organisatie. De sfeer is heel gemoedelijk en je merkt dat de mensen ook erg betrokken zijn. We zitten in de sociale dienstverlening en iedereen die hier werkt heeft daar ook daadwerkelijk feeling mee. We helpen elkaar en kijken naar elkaar om. We zijn een heel sociaal bedrijf. We groeien hard en wat dat betreft is er in 25 jaar veel veranderd, maar de sfeer is zeker nog te vergelijken met toen ik begon. Dat heeft te maken met het DNA van Global Talk, maar ook met het feit dat veel mensen hier lang werken. Ik kan er zo vijftien opnoemen die hier al werkzaam waren op het moment dat ik begon en er nog altijd zijn. Dat zegt veel over dit bedrijf.”

Bij een 25-jarig jubileum hoort natuurlijk een feestje, al is Frank niet zo van de spotlights. “Ik heb wel een grote mond, maar hoef absoluut niet in het middelpunt te staan. Al doet dit jubileum wel iets met me hoor. Het is bijzonder. Ik had nooit verwacht ooit een 25-jarig jubileum te vieren bij een werkgever. Altijd als ik het bij anderen zag dan dacht ik: ‘zo, alweer 25 jaar. Dat is lang, dan word je oud zeg’. Nu gaat het om mijzelf. Ik vind het alleen maar mooi en ik heb het nog altijd enorm naar mijn zin. Dus op naar het 30-jarig jubileum.”