Fay Scheltinga

Projectmanager IT

‘We zijn een heel betrokken bedrijf’

 

Fay Scheltinga – Projectmanager IT

De overstap van de zorgsector naar Global Talk was best spannend. De sociale dienstverlening is gelukkig geen onbekend terrein voor Fay Scheltinga. Zij ruilde de zorg in voor de tolkensector en is daar nu al ruim anderhalf jaar helemaal op haar plek. “Wat een fijne mensen hier!”

Projectmatig werken

Fay werkt bij Global Talk als projectmanager IT. Al is haar aanpak inmiddels binnen de gehele organisatie bekend en omarmd. “Global Talk is een organisatie die hard groeit. Dat komt mede door de bedrevenheid waarmee iedereen hier werkt. De intrinsieke motivatie om samen vooruit te gaan en het hart voor de zaak is echt aanwezig. Dat wil nog wel eens ten koste gaan van het projectmatig werken. Een goed idee wordt hier liever gister dan vandaag doorgevoerd. Dat is super, maar ik ben ervan overtuigd dat je door projectmatig te werken nog meer resultaat haalt. Dat besef daalt steeds beter in.”

Waarom projectmatig werken zo belangrijk is, legt Fay graag uit. “Ieder project begint met een goed idee. Om daar het maximale uit te halen is het belangrijk dit idee goed uit te werken voordat je aan de gang gaat. Welke eisen stellen we ergens aan, hoe zit het met het beheer als we ‘live’ zijn, zijn we AVG compliant, welke kosten zijn eraan verbonden etc. Doe je dit niet dat kan je in een situatie verzeild raken waarin je halverwege je project toch bedenkt het op een andere manier aan te pakken, wat je waarschijnlijk meer tijd en geld kost maar ook vaak inlevert op kwaliteit. Projectmatig werken geeft structuur, overzicht en transparantie voor zowel het (project)team als de organisatie en ook niet onbelangrijk: je klanten en partners.”

Projectmatig werken is de standaard geworden binnen Global Tak, maar wel op de Global Talk-manier. “We zijn een heel flexibele organisatie en houden de snelheid er graag in. Dit willen we behouden! Het projectmatige werken, maar ook het portfoliomanagement, is daarom vooral pragmatisch ingericht. Zo zijn projectaanvragen geen ellenlange bureaucratische aangelegenheden en neemt onze Project Board, door hun inhoudelijke kennis en kunde te verbinden met de strategische doelen van het bedrijf, snel beslissingen. Daarnaast vinden we de verbinding tussen de afdelingen erg belangrijk. Alle stakeholders zijn op de hoogte van de lopende projecten en onze superusers maken de vertaalslag naar hun achterban. Iedereen is betrokken!”

Happy binnen Global Talk

Dat Fay fan is van projecten en het projectenportfolio, is geen geheim meer. De inhoud van haar werk vindt ze leuk, maar de werkcultuur en sfeer binnen Global Talk zijn volgens haar minstens zo belangrijk. “Werk is meer dan alleen maar de inhoud. Het is vooral belangrijk dat je happy bent. En ik kan wel zeggen dat ik heel happy ben hier.”

Dat komt allereerst door de mensen binnen Global Talk. “Die zijn super. Je merkt dat we in de sociale dienstverlening werken. Collega’s zijn heel sociaal en betrokken. Niemand is te beroerd je te helpen en we staan voor elkaar klaar. Dat kenmerkt Global Talk. Ik ben heel goed opgevangen en voelde me vanaf de eerste dag welkom. Dat is een heel prettig gevoel!”

De werkcultuur speelt daarin ook een belangrijke rol. “Binnen Global Talk krijg je veel vertrouwen en waardering. Dat is denk ik één van de redenen dat mensen hier een stapje extra zetten. Persoonlijk heb ik het altijd druk met werk, maar ik voel geen negatieve werkdruk. We werken hard, maar op een gezonde en positieve manier.”

Vrijheid is een ander woord dat Fay noemt op de vraag wat Global Talk anders maakt, dan andere organisaties. “Je krijgt hier daadwerkelijk de vrijheid om je werk uit te voeren op een manier die bij jou past. De werk-privé balans is bijvoorbeeld heel goed. Er is daarnaast niemand die op mijn vingers kijkt of uren aan het tellen is. We weten dat iedereen keihard werkt en er alles aan doet om de doelstellingen te halen en zelfs te overtreffen.”

Ambitie

Fay is helemaal op haar plek bij Global Talk en heeft al aan veel mooie projecten gewerkt. Maar er blijven altijd dromen en wensen. “Mijn wens is dat projectmatig werken binnen Global Talk zo normaal wordt als eten en drinken. We zijn al op de goede weg, maar het kan altijd beter. Wat me daarnaast heel gaaf lijkt is om te mogen helpen met het toekomstbestendig maken van ons matchingsplatform. Een briljant systeem, dat perfect werkt en dat uniek is in de wereld. Het is echt heel goed opgezet, maar we moeten ervoor zorgen dat het ook toekomstbestendig is en met de tijd meegaat. Daar komt stiekem best veel bij kijken op technisch gebied en daar zit heel veel werk in. Daar een bijdrage aan mogen leveren, lijkt me heel gaaf!”