Geboortezorg

 

Online

€250,- (excl. BTW) / 17.5 PE

KTV Kennisnet

Cursus informatie

Deze online lesmodule gaat over de geboortezorg in Nederland en is bedoeld om je inzicht te geven in de keten van zorgverleners en hun taken die een rol spelen binnen de geboortezorg. De zorgverleners zullen zoveel mogelijk hun eigen taken toelichten en belangrijke thema’s en gespreksonderwerpen bespreken. Ter illustratie zijn meerdere filmpjes in de opnames geplakt. Naast de onderwerpen rond geboortezorg zijn een aantal andere verwante onderwerpen aan deze lesmodule toegevoegd waarmee een tolk in aanraking kan komen: anticonceptie, vrouwelijke genitale verminking en miskraam en abortus.

Via Global Talk krijg je nu €25 korting op deze cursus! Meld je nu aan via onderstaande knop. 

Inschrijven

Wat kun je verwachten?

De lezingen geven een geweldige inkijk in de wereld van de geboortezorg. Uitgangspunt is altijd het contact tussen zorgverlener, tolk en cliënt/patiënt. Het doel van de module is dat je als tolk goed geïnformeerd bent over de geboortezorg, de zwangerschap, de organisatie van de zorg, de kraamzorg en andere gerelateerde onderwerpen. Uiteraard wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de bevalling en mogelijke complicaties.

Dat alles en nog veel meer wordt uitgelegd door verschillende zorgverleners: een gynaecoloog, een verloskundige, een kraamverzorgster en een jeugdarts. Ieder vanuit zijn eigen gezichtspunt maar altijd gericht op de toehoorders: tolken die de communicatie voor anderstalige zwangere vrouwen in Nederland faciliteren. Door deze module te volgen krijg je ruim inzicht in de wereld van de geboortezorg. De lezing over tolkhouding in de geboortezorg maakt je bewust van de toepassing van jouw gedragscode binnen deze sector en zet je aan het denken over hoe om te gaan met intimiteit, schaamte, culturele gewoontes en strafbare feiten zoals genitale verminking.