Demand-Control Schema

15 jun - 29 jun

Online

€355,- (excl. BTW) / 20 PE

Ben jij tolk?

Dan neem je tijdens je werk (on)bewust veel beslissingen. Achteraf vraag je je soms af: “Heb ik het wel goed gedaan?” Je wilt graag meer grip krijgen op keuzes die je maakt in (het aannemen van) je tolkopdrachten.

Ken je het Demand-Control Schema?

Het DC-S model geeft je inzicht in de enorme hoeveelheid keuzes die je maakt tijdens tolkopdrachten. Door het DC-S model te leren kennen, leer je woorden te geven aan het waarom van je keuzes. Als je je keuzes bekijkt vanuit dit model, zijn er geen foute keuzes. Ook al heb je in je opleiding al kennis gemaakt met het DC-S model: tijdens deze nascholing gaan we er dieper op in! De titel van de nascholing is Engels, maar al het andere materiaal is in het Nederlands.

Klik hier om je in te schrijven

Verzilver hier je TOP-punten

 

Wat heb je aan deze nascholing?

Na drie bijeenkomsten, dagboeken en zelfstudietijd kén je niet alleen de ins en outs van het DC-S model: je hebt ze ook toegepast op je eigen tolkopdrachten! Doordat je geoefend hebt met het gebruiken van de woorden die horen bij het Demand-Control Schema – en daar persoonlijke feedback op hebt gekregen! – kun je jouw keuzes na afloop van een tolksituatie kort en adequaat beschrijven. Je bent je ervan bewust dat je in elke tolksituatie meerdere mogelijkheden hebt om te reageren. En je weet waaróp je reageert. Een keuze is niet langer ‘goed’ of ‘fout’, maar een keus past in een spectrum; van liberaal tot conservatief.

Je weet nu wat waarden en gevolgenethiek met elkaar te maken hebben, waardoor je niet langer ‘buiten je boekje gaat’, maar jouw keuzes ethisch kunt verantwoorden.

Doordat ruim 130 tolken deze nascholing al volgden, kun je in het werkveld met anderen reflecteren. Je kiest daardoor steeds bewuster welk gedrag passend is in DIE situatie met DIE mensen op DAT moment, waarbij je recht doet aan je klanten, opdrachtgevers, collega’s en aan jezelf. Daarbij gaat het niet om wie of wat je bent en of dat goed is, maar hoe je professioneel kunt handelen in elke situatie.