Nacht van de Vluchteling

Global Talk Impact haalt 1200 euro op tijdens de Nacht van de Vluchteling

 

 

 

Global Talk Impact loopt 20 kilometer tijdens de Nacht van de Vluchteling

Global Talk Impact liep dit jaar met 5 personen de 20 kilometer route in Utrecht. Het team heeft bijna 1200 euro opgehaald voor Stichting Vluchteling.

Om 19.00 uur gaat het startsein en loopt de 20 kilometer groep het Spoorwegmuseum uit om aan de tocht te beginnen. De eerste 10 kilometer worden gelopen door Utrecht richting Groenekan. Na de eerste 10 kilometer is er een rustpunt ingericht. Hier kan koffie gehaald worden om de laatste kilometers met nieuwe energie uit te lopen. Het tweede deel van de tocht loopt vanaf het Gagelbos aan de rand van Utrecht, door het centrum, terug naar het Spoorwegmuseum. Om 23.45 uur heeft de Global Talk Impact groep de finish bereikt! Tijd voor een welverdiend drankje terwijl de groep van 40 kilometer wordt uitgezwaaid.

Gezamenlijk haalden de 4000 deelnemers tijdens de Nacht van de Vluchteling 1,2 miljoen euro op.

Wat is De Nacht van de vluchteling?

Stichting Vluchteling organiseerde in het weekend van 18-19 juni de dertiende editie van de Nacht van de Vluchteling. In zes steden liepen 4000 deelnemers een nachtelijke wandeltocht om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor acute noodhulp en op een positieve manier aandacht te vragen voor mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld.

Waar lopen we voor?

Ieder jaar besluit de organisatie na de Nacht waar de opgehaalde euro’s het hardst nodig zijn. Met het geld van editie 2021 konden ze een cashnoodhulpproject voor gezinnen in Afghanistan financieren; een mobiele gezondheidskliniek in Irak draaiende houden; mensen op de vlucht in Venezuela medische hulp bieden; en investeren in o.a. het bestrijden van ondervoeding in het door geweld en honger geteisterde Burkina Faso.

Over de Nacht van de Vluchteling

Wat doet Global Talk Impact?

Global Talk Impact is het sociaal betrokken goede goel van Global Talk. Met Impact zetten we onze jarenlange expertise in daar waar de middelen en kennis ontbreken. Hierdoor kunnen we grote groepen mensen bereiken die anders niet begrepen zouden worden. Van het vertalen van de corona persconferentie tot allerlei projecten die taal- of cultuurbarrières oplossen.

Meer weten over Global Talk Impact? Of werk jij mee aan een project waar je onze hulp goed kan gebruiken? Klik dan op de knop voor meer informatie.

Meer informatie over Global Talk Impact